Asiatisk pai med svinekjøtt, ingefær, koriander, sesamfrø, hjertesalat og hoisinsaus
Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Gluten·
- Soya
Basisvarer:
- Melk
- olje
- salt
Paideig
1 pakke
Kjøttdeig av svin og okse
200 g
Egg
1 stk
Ingefær
1 bit
Koriander
1 bunt
Hjertesalat
1 stk
Hodekål
0.50 stk
Gul løk
1 stk
Rød chili
1/2 stk
Hoisinsaus
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1 stk
Melk
1/2 dl
Salt
Olje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsaker til overs i kjøleskapet? Ha dem i salaten for en ny vri!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt hodekålen i strimler. Finhakk chilien og løken, og skrell og finhakk hvitløken. Skrell ingefæren, og riv den på et rivjern.
Ha paideigen i en smurt paiform. Trykk til langs kantene, slik at paien får sin karakteristiske form, og stikk små hull i deigen med en gaffel. Forstek paideigen i ovnen i ca. 7 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttdeigen i 2-3 minutter, eller til den får litt farge. Ha i grønnsakene fra punkt 2, og stek videre i 3-4 minutter. Smak til med salt.
Knekk egget i en skål, og visp inn 0,5 dl melk med en gaffel. Ha kjøttdeig- og grønnsaksblandingen i paiformen, og hell over egge- og melkeblandingen. Stek formen i ovnen i 15-18 minutter.
Kutt enden av hjertesalaten, skyll i bladene kaldt vann, og kutt dem i strimler.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i et lite minutt, til de har fått en gyllen farge.
Finhakk korianderen. Topp paien med sesamfrøene og korianderen, og server hoisinsausen ved siden av.
Vel bekomme!