Hvitløksstekt torsk med eggesmør, stekt grønnkål og rødkål og potetmos

Hvitløksstekt torsk med eggesmør, stekt grønnkål og rødkål og potetmos

Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg

Basisvarer:
  • Melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Torskefilet
300 g
Egg
3 stk
(Egg)
Grønnkål
100 g
Rødkål
300 g
Mandelpoteter
400 g
Kinesisk hvitløk
1 stk
Banansjalottløk
1 stk
Timian
1/2 pakke
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Melk
1 dl
Smør
1 ss
Olje
Smør
30 g
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt sitronsaft i eggesmøret for en friskere smak.

Skrell potetene, og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Fjern de groveste stilkene fra grønnkålen, og grovhakk grønnkålbladene. Kutt rødkålen i strimler. Plukk bladene fra timianpakken.
Kok eggene i ca. 10 minutter.
Skjær fisken i porsjonsstykker, og krydre med salt og pepper. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Stek fiskestykkene i 2-4 minutter på den ene siden. Snu fiskestykkene, tilsett 1 ss smør, timianbladene, hvitløken og sitruskrydderet, og stek videre i 2-4 minutter på den andre siden. Bruk en spiseskje til å øse smørblandingen over fisken mens den steker.
Skyll de ferdigkokte eggene i kaldt vann, skrell dem, og del dem i biter. Skrell og finhakk banansjalottløken. Ha 50 g smør i kjelen du kokte eggene i, og stek smøret i 2-3 minutter på middels varme. Vend inn eggebitene, og smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek grønnkålen og rødkålen i 2-3 minutter, til grønnkålen "faller sammen". Krydre med salt.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
Vel bekomme!