Svinekoteletter med urtesaus, røstipoteter og bakte gulrøtter og kålrot

Svinekoteletter med urtesaus, røstipoteter og bakte gulrøtter og kålrot

3.82 (121)
Under 40 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Egg
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Svinekoteletter
350 g
Poteter
400 g
Urtesaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Kålrot
300 g
Timian
1/2 pakke
Gulrot
200 g
Egg
1/2 stk
Smør
1 ss
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Knus et hvitløksfedd, og ha det i stekepannen når du steker røstipotetene for ekstra god smak!

Sett stekeovnen på 230 grader.
Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i små terninger. Ha grønnsaksterningene i en ildfast form, og vend inn litt salt, pepper og olje. Stek grønnsakene i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Riv potetene på et rivjern. Press ut vannet av de revne potetene med hendene, og ha potetene i en skål. Bland inn egget og litt salt og pepper. Form 2-4 røstipoteter (potetkaker) av blandingen.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek svinekotelettene i ca. 2 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper. Legg kotelettene over i en ildfast form, og stek formen i ovnen, ved siden av kålroten og gulrøttene, i 8-10 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt.
Ha 1 ss smør i stekepannen, og varm den opp igjen til middels høy varme. Stek røstipotetene i 5-6 minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Varm opp urtesausen i en liten kjele på svak varme under omrøring. Ha timianbladene i sausen rett før servering.
Vel bekomme!