Fiskekaker med ovnsbakte søtpotetbåter og agurksalat
3.84 (81)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Søtpoteter
2 stk
Agurk
1 stk
Rødløk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
3 ss
Sukker
3 ss
Yoghurt naturell
150 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Fiskekaker
480 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 534 kcal
- Fett:
- 20 g
- Karbohydrater:
- 52 g
- Protein:
- 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek fiskekakene i ovnen sammen med søtpotetene de siste 10 minuttene av søtpotetenes steketid for å spare tid og oppvask.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skyll og kutt søtpotetene i staver eller båter. Fordel søtpotetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetene midt i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skyll agurken og skrell løken. Kutt agurken og løken i tynne skiver. Bland sammen agurken, løken, 3 ss eddik, 3 ss sukker og litt salt i en skål. La agurksalaten stå på benken frem til servering.
Rør sammen yoghurten og kryddermiksen i en skål. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i 3–4 minutter på hver side, til de er gjennomvarme.
Vel bekomme!