Svinestrimler med hjemmelaget ponzusaus, wokede grønnsaker og fullkornsris

Svinestrimler med hjemmelaget ponzusaus, wokede grønnsaker og fullkornsris

Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Akasiehonning
    • olje
    • pepper
    • salt
    • soyasaus
    • vann
    Svinestrimler
    250 g
    Fullkornsris
    1 pose
    Hodekål
    0,5 bit
    Rødløk
    1 stk
    Sukkererter
    1 pakke
    Rød chili
    0,5 stk
    Ingefær
    0,5 bit
    Koriander
    0,5 bunt
    Sesamfrø
    1 pakke
    Lime
    0,5 stk
    Kinesisk hvitløk
    0,5 stk
    Akasiehonning
    1,5 ss
    Soyasaus
    0,5 dl
    Vann
    Olje
    Salt
    Pepper
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Kok risen med litt buljong eller krydder for ekstra god smak!

    Tilbered risen som anvist på pakken.
    Finhakk chilien og korianderen. Skrell ingefæren, og finriv den og skallet fra limen (kun det grønne) på et rivjern. Bland chilien, korianderen, limeskallet og ingefæren sammen med saften fra limen, 1/2 dl soyasaus, 1/2 dl vann, akasiehonningen og sesamfrøene i en serveringsskål.
    Kutt hodekålen og rødløken i skiver. Kutt sukkerertene i to på langs.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Fordel svinestrimlene i pannen, og krydre med salt og pepper. La kjøttet ligge helt stille og steke i ca. 2 minutter, slik at det dannes en stekeskorpe. Beveg på kjøttet, og stek videre i ca. 30 sekunder, eller til det er gjennomstekt. Legg kjøttet til side på en tallerken.
    Skrell og press hvitløken. Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den igjen opp til full varme. Stek grønnsakene fra punkt 3 i 2-3 minutter. Vend inn hvitløken og kjøttet. Ha litt av ponzusausen over mens det steker, eller server den ved siden av.
    503 kcal
    37 g
    66 g
    9 g
    Vel bekomme!