Svinestrimler med hjemmelaget ponzusaus, wokede grønnsaker og fullkornsris
Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Akasiehonning
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
- vann
Svinestrimler
250 g
Fullkornsris
1 pose
Hodekål
0,5 bit
Rødløk
1 stk
Sukkererter
1 pakke
Rød chili
0,5 stk
Ingefær
0,5 bit
Koriander
0,5 bunt
Sesamfrø
1 pakke
Lime
0,5 stk
Kinesisk hvitløk
0,5 stk
Akasiehonning
1,5 ss
Soyasaus
0,5 dl
Vann
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok risen med litt buljong eller krydder for ekstra god smak!
Tilbered risen som anvist på pakken.
Finhakk chilien og korianderen. Skrell ingefæren, og finriv den og skallet fra limen (kun det grønne) på et rivjern. Bland chilien, korianderen, limeskallet og ingefæren sammen med saften fra limen, 1/2 dl soyasaus, 1/2 dl vann, akasiehonningen og sesamfrøene i en serveringsskål.
Kutt hodekålen og rødløken i skiver. Kutt sukkerertene i to på langs.
Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Fordel svinestrimlene i pannen, og krydre med salt og pepper. La kjøttet ligge helt stille og steke i ca. 2 minutter, slik at det dannes en stekeskorpe. Beveg på kjøttet, og stek videre i ca. 30 sekunder, eller til det er gjennomstekt. Legg kjøttet til side på en tallerken.
Skrell og press hvitløken. Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den igjen opp til full varme. Stek grønnsakene fra punkt 3 i 2-3 minutter. Vend inn hvitløken og kjøttet. Ha litt av ponzusausen over mens det steker, eller server den ved siden av.
503 kcal
37 g
66 g
9 g
Vel bekomme!