Sitruskrydret kyllingbryst med stekt løk, brokkoli og bearnéssaus

Sitruskrydret kyllingbryst med stekt løk, brokkoli og bearnéssaus

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Villris
250 g
Villris
125 g
Kyllingbryst
900 g
Sitruskrydder
2 pakke
(Sulfitt)
Rødløk
2 stk
Stangselleri
½ pakke
(Selleri)
Sukker
2 ts
Brokkoli
1 stk
Bearnéssaus
2 pakke
(Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
434 kcal
Fett:
7 g
Karbohydrater:
52 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen videre i ovnen til kjernetemperaturen er på 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter før du skjærer den opp i tynne skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst.

Tilbered risen som anvist på pakkene. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til brokkolien.
Skjær kyllingbrystene i to på langs. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingbrystene med skinnsiden ned i et par minutter, og stek dem deretter raskt på de andre sidene, slik at de får en jevn stekeskorpe. Skru ned varmen til middels varme, og krydre kyllingen med salt og sitruskrydderet. La kyllingen steke i omtrent 8–10 minutter, til den er gjennomstekt. Legg kyllingen over på en tallerken, og la den hvile mens du tilbereder resten av retten.
 Skyll og kutt stangsellerien i skiver på skrå. Skrell og del rødløken i to, og deretter i skiver. Varm opp stekepannen fra punkt 2 til høy varme, og tilsett litt olje. Stek løken i omtrent 2 minutter uten at du rører. Skru ned varmen til middels varme. Ha stangsellerien i pannen, og stek den sammen med løken i omtrent 5 minutter til, til den er gyllen. Dryss over 2 ts sukker, og smak til med salt og pepper. 
Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Kok brokkolien i 4–5 minutter, og hell av vannet.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. 
Vel bekomme!