Kyllingbryst med søtpotetpuré, varm tomatsalsa og stekt rosenkål, rødløk og spinat
Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Kyllingbryst
300 g
Søtpoteter
2 stk
Rødløk
1 stk
Sitruskrydder
1 pakke
Rosenkål
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1 stk
Spinat
1 pakke
Cherrytomater
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Lime
0,5 stk
Olje
Olivenolje
Salt
Pepper
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Erstatt buljongvannet i søtpotetpuréen med melk for en fyldigere smak!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og kutt søtpotetene i grove biter. Legg søtpotetbitene i en kjele, dekk dem med vann, og rør inn hønsebuljongen. Kok søtpotetbitene i 10-15 minutter, eller til de er møre.
Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Skrell hvitløken, del den i to, og knus den ene halvdelen med flatsiden av en kniv. Stek kyllingen sammen med den knuste hvitløken i ca. 2 minutter på hver side. Smelt 1 ss smør i pannen, og øs smøret over kyllingen mens den steker. Ha kyllingen, hvitløken og smøret over i en ildfast form, og krydre med sitruskrydderet. Stek formen i ovnen i ca. 15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Skrell og press resten av hvitløken, og kutt cherrytomatene i to. Varm opp en kjele med 3 ss olivenolje til middels varme. Stek hvitløken og cherrytomatene i 1-2 minutter. La salsaen stå på middels varme frem til servering, og smak til med salt og pepper.
Kutt hver rosenkål i to, og kutt rødløken i skiver. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek rosenkålen og rødløken i ca. 4 minutter, eller til grønnsakene har fått litt farge. Skyll spinaten godt, og ha den i stekepannen. Stek videre i 2-3 minutter, til spinaten "faller sammen". Smak til med salt og pepper.
Hell vannet fra søtpotetene i en beholder, og ha søtpotetene tilbake i kjelen. Mos søtpotetene sammen med 1 ts smør. Spe på med søtpotetvannet, litt og litt, til puréen har ønsket konsistens. Smak til med saften fra limen, salt og pepper.
499 kcal
44 g
40 g
11 g
Vel bekomme!