Kyllingbryst med søtpotetpuré, varm tomatsalsa og stekt rosenkål, rødløk og spinat

Kyllingbryst med søtpotetpuré, varm tomatsalsa og stekt rosenkål, rødløk og spinat

Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olivenolje
    • olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    Kyllingbryst
    300 g
    Søtpoteter
    2 stk
    Rødløk
    1 stk
    Sitruskrydder
    1 pakke
    Rosenkål
    1 pakke
    Kinesisk hvitløk
    1 stk
    Spinat
    1 pakke
    Cherrytomater
    1 pakke
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Lime
    0,5 stk
    Olje
    Olivenolje
    Salt
    Pepper
    Smør
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Erstatt buljongvannet i søtpotetpuréen med melk for en fyldigere smak!

    Sett stekeovnen på 220 grader.
    Skrell og kutt søtpotetene i grove biter. Legg søtpotetbitene i en kjele, dekk dem med vann, og rør inn hønsebuljongen. Kok søtpotetbitene i 10-15 minutter, eller til de er møre.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Skrell hvitløken, del den i to, og knus den ene halvdelen med flatsiden av en kniv. Stek kyllingen sammen med den knuste hvitløken i ca. 2 minutter på hver side. Smelt 1 ss smør i pannen, og øs smøret over kyllingen mens den steker. Ha kyllingen, hvitløken og smøret over i en ildfast form, og krydre med sitruskrydderet. Stek formen i ovnen i ca. 15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
    Skrell og press resten av hvitløken, og kutt cherrytomatene i to. Varm opp en kjele med 3 ss olivenolje til middels varme. Stek hvitløken og cherrytomatene i 1-2 minutter. La salsaen stå på middels varme frem til servering, og smak til med salt og pepper.
    Kutt hver rosenkål i to, og kutt rødløken i skiver. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek rosenkålen og rødløken i ca. 4 minutter, eller til grønnsakene har fått litt farge. Skyll spinaten godt, og ha den i stekepannen. Stek videre i 2-3 minutter, til spinaten "faller sammen". Smak til med salt og pepper.
    Hell vannet fra søtpotetene i en beholder, og ha søtpotetene tilbake i kjelen. Mos søtpotetene sammen med 1 ts smør. Spe på med søtpotetvannet, litt og litt, til puréen har ønsket konsistens. Smak til med saften fra limen, salt og pepper.
    499 kcal
    44 g
    40 g
    11 g
    Vel bekomme!