Fiskegrateng med eggesmør servert med råkostsalat med gulrot og eple
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Småpoteter
300 g
Fiskegrateng
700 g
Panko
60 g
Smør
2 ss
Gulrøtter
2 stk
Grønt eple
1 stk
Lime
1 stk
Sukker
1 ts
Egg
2 stk
Kruspersille
1 bunt
Smør
4 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 731 kcal
- Fett:
- 25 g
- Karbohydrater:
- 83 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å få mer saft ut av limen, kan du trille den med et fast trykk på kjøkkenbenken før du deler den i to.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn olje, salt og pepper. Ha fiskegratengen i en smurt ildfast form, og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over pankoen, og fordel 2 ss smør på toppen. Stek potetene og fiskegratengen i ovnen i 15–20 minutter.
Grovriv gulrøttene og eplet på et rivjern. Bland sammen gulrøttene, eplet, saft fra halve limen og 1 ts sukker i en skål.
Kok eggene i 8–10 minutter. Skyll de ferdigkokte eggene i kaldt vann, og skrell og kutt dem i biter. Finhakk persillen. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, smelt 4 ss smør, og bland inn eggene. Vend inn persillen ved servering, og smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!