Fiskegrateng med eggesmør servert med råkostsalat med gulrot og eple

Fiskegrateng med eggesmør servert med råkostsalat med gulrot og eple

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Småpoteter
300 g
Fiskegrateng
700 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Panko
60 g
(Soya, Hvete)
Smør
2 ss
Gulrøtter
2 stk
Grønt eple
1 stk
Lime
1 stk
Sukker
1 ts
Egg
2 stk
(Egg)
Kruspersille
1 bunt
Smør
4 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
731 kcal
Fett:
25 g
Karbohydrater:
83 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å få mer saft ut av limen, kan du trille den med et fast trykk på kjøkkenbenken før du deler den i to.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn olje, salt og pepper. Ha fiskegratengen i en smurt ildfast form, og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over pankoen, og fordel 2 ss smør på toppen. Stek potetene og fiskegratengen i ovnen i 15–20 minutter.
Grovriv gulrøttene og eplet på et rivjern. Bland sammen gulrøttene, eplet, saft fra halve limen og 1 ts sukker i en skål.
 Kok eggene i 8–10 minutter. Skyll de ferdigkokte eggene i kaldt vann, og skrell og kutt dem i biter. Finhakk persillen. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, smelt 4 ss smør, og bland inn eggene. Vend inn persillen ved servering, og smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!