Røkt svinekam med dampet spisskål og asparges, servert med gressløksaus

Røkt svinekam med dampet spisskål og asparges, servert med gressløksaus

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
900 g
Gulrøtter
400 g
Spisskål
1 stk
Asparges
250 g
Smør
2 ss
Røkt svinekam uten ben
850 g
Bechamelsaus
500 g
(Hvete, Melk, Laktose)
Gressløk
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
615 kcal
Fett:
34 g
Karbohydrater:
40 g
Protein:
38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha grovt salt i en ildfast form. Skyll og prikk potetene med en gaffel, legg dem oppå saltet og bak dem i ovnen ved 200 grader i omtrent 40 minutter.

Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsakene.
 Skrell og kutt gulrøttene i staver. Del spisskålen i båter gjennom stilkfestet, kutt av de 4 nederste centimeterne på aspargesen, denne delen er trevlete og skal ikke brukes. Kok gulrøttene og spisskålen i 4–5 minutter, tilsett aspargesen når det er 2 minutter igjen av koketiden. Hell av vannet, og vend grønnsakene i 2 ss smør. Sett på lokk, så du holder grønnsakene varme fram til servering. 
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek svinekammen i 2–3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. 
 Skyll, tørk og finhakk gressløken. Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Vend inn gressløken og smak til med salt og pepper. 
Vel bekomme!