Røkt svinekam med dampet spisskål og asparges, servert med gressløksaus
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
900 g
Gulrøtter
400 g
Spisskål
1 stk
Asparges
250 g
Smør
2 ss
Røkt svinekam uten ben
850 g
Bechamelsaus
500 g
Gressløk
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 615 kcal
- Fett:
- 34 g
- Karbohydrater:
- 40 g
- Protein:
- 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha grovt salt i en ildfast form. Skyll og prikk potetene med en gaffel, legg dem oppå saltet og bak dem i ovnen ved 200 grader i omtrent 40 minutter.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsakene.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Del spisskålen i båter gjennom stilkfestet, kutt av de 4 nederste centimeterne på aspargesen, denne delen er trevlete og skal ikke brukes. Kok gulrøttene og spisskålen i 4–5 minutter, tilsett aspargesen når det er 2 minutter igjen av koketiden. Hell av vannet, og vend grønnsakene i 2 ss smør. Sett på lokk, så du holder grønnsakene varme fram til servering.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek svinekammen i 2–3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt.
Skyll, tørk og finhakk gressløken. Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Vend inn gressløken og smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!