Mulligatawnysuppe med kylling, eple og koriander

Mulligatawnysuppe med kylling, eple og koriander

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • salt
    • vann
    Kyllinglårfilet
    400 g
    Grønt eple
    1 stk
    Gul løk
    1/2 stk
    Gulrot
    200 g
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Karri
    1 pakke
    Kinesisk hvitløk
    1/2 stk
    Kokosmelk
    1 pakke
    Koriander
    1 bunt
    Rød chili
    1/2 stk
    Linser
    1 pakke
    Olje
    Salt
    Vann
    2 dl
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Server suppen med litt godt brød eller rundstykker.

    Kutt løken, minipurreløken, gulrøttene og eplet i terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Skjær kyllingen i terninger. Finhakk ønsket mengde av chilien.
    Varm opp en stor kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken, gulrøttene og hvitløken i 2-3 minutter, og tilsett chilien. Ha kylling- og epleterningene og karrikrydderet i gryten, og stek videre i ca. 1 minutt.
    Tilsett kokosmelken, 2 dl vann og hønsebuljongen i gryten, og kok opp. Skru ned varmen, og la suppen småkoke under lokk i 14-16 minutter. Smak til med salt.
    Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Ha linsene i suppen, og kok dem i et par minutter.
    Finhakk korianderen, og strø den over retten ved servering.
    Vel bekomme!