Mulligatawnysuppe med kylling, eple og koriander
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- salt
- vann
Kyllinglårfilet
400 g
Grønt eple
1 stk
Gul løk
1/2 stk
Gulrot
200 g
Hønsebuljong
1 pakke
Karri
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Kokosmelk
1 pakke
Koriander
1 bunt
Rød chili
1/2 stk
Linser
1 pakke
Olje
Salt
Vann
2 dl
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server suppen med litt godt brød eller rundstykker.
Kutt løken, minipurreløken, gulrøttene og eplet i terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Skjær kyllingen i terninger. Finhakk ønsket mengde av chilien.
Varm opp en stor kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken, gulrøttene og hvitløken i 2-3 minutter, og tilsett chilien. Ha kylling- og epleterningene og karrikrydderet i gryten, og stek videre i ca. 1 minutt.
Tilsett kokosmelken, 2 dl vann og hønsebuljongen i gryten, og kok opp. Skru ned varmen, og la suppen småkoke under lokk i 14-16 minutter. Smak til med salt.
Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Ha linsene i suppen, og kok dem i et par minutter.
Finhakk korianderen, og strø den over retten ved servering.
Vel bekomme!