Kyllingbryst med fløtesaus og ovnsbakte grønnsaker
3.93 (76)
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- salt
- smør
Kyllingfilet
420 g
Fløtesaus
1 pakke
Gulrot
400 g
Sellerirot
300 g
Gul løk
1 stk
Søtpotet
1 stk
Sitruskrydder
1 pakke
Olje
Smør
Salt
Smør
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Riv litt sitronskall (kun det gule) og press litt sitronsaft over kyllingen før den skal stekes.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 2-3 minutter på hver side. Krydre kyllingen med sitruskrydderet. Ha 1 ss smør i stekepannen, skru ned varmen til middels, og etterstek kyllingen i ca. 5 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt.
Skrell gulrøttene, søtpoteten og selleriroten. Kutt rotgrønnsakene og løken i grove biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er møre.
Varm opp fløtesausen i en liten kjele på lav varme under omrøring.
Vel bekomme!