Sei med sitroncrust, agurksalat, epledressing, brokkoli og potetmos

Sei med sitroncrust, agurksalat, epledressing, brokkoli og potetmos

Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Seifilet
700 g
Sitron
1 stk
Potetmos
1 pakke
(Laktose)
Brokkoli
1 stk
Agurk
1 stk
Panering
1 pakke
Eple
1 stk
Rømmekolle
1 pakke
Smør
2 ss
Vann
1 l
Sukker
1 ts
Olivenolje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag din egen panering! Bland tørt brød og cornflakes, og kjør det sammen i en blender.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skjær agurken i tynne skiver med en ostehøvel eller et mandolinjern. Ha agurkskivene i en serveringsskål, og smak til med 1 ts sukker og litt saft fra sitronen som ble brukt til paneringen.
Varm potetmosen i en kjele på lav varme under omrøring. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt smør før servering.
Riv skallet fra ca halvparten av sitronen (kun det gule) på et rivjern. Varm opp en kjele med 2 ss smør til middels lav varme. Bland 1 paneringen i det smeltede smøret, og smak til med sitronskallet, salt og pepper.
Legg fisken utover et stekebrett. Fordel paneringen over fisken, og topp med litt olivenolje. Stek i ovnen i 10-13 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Riv eplet på et rivjern. Blant eplet sammen med rømmekolle i en serveringsskål.
Kok opp 1 l vann med litt salt. Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt brokkolistilken i mindre biter. Kok brokkolien i 3-4 minutter.
Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!