Rød kyllingcurry med kokosmelk, ris og lime
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- salt
- sukker
Jasminris
150 g
Brokkoli
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Kyllinglårfilet
400 g
Rød currypaste
1 pakke
Kokosmelk
1 stor boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lime
1 stk
Sukker
1 ts
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 603 kcal
- Fett:
- 18 g
- Karbohydrater:
- 62 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til curryen med fiskesaus i stedet for salt for en tydeligere smak av umami.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Del brokkolien i små buketter. Skrell og finhakk sjalottløken, og skjær kyllingen i grove biter.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og løken i 2–3 minutter. Rør inn 1 ts av currypasten og 1 ts sukker, og hell over kokosmelken og grønnsaksbuljongen. La det hele småkoke i 3–4 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt. Ha i brokkolien de siste 2–3 minuttene av koketiden. Smak til med saft fra limen, salt, og eventuelt mer av currypasten og sukker.
Vel bekomme!