Rød kyllingcurry med kokosmelk, ris og lime

Rød kyllingcurry med kokosmelk, ris og lime

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • salt
    • sukker
    Jasminris
    150 g
    Brokkoli
    ½ stk
    Sjalottløk
    1 stk
    Kyllinglårfilet
    400 g
    Rød currypaste
    1 pakke
    Kokosmelk
    1 stor boks
    Grønnsaksbuljong
    1 pakke
    Lime
    1 stk
    Sukker
    1 ts
    Næringsberegning (per porsjon)
    Energi:
    603 kcal
    Fett:
    18 g
    Karbohydrater:
    62 g
    Protein:
    47 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Smak til curryen med fiskesaus i stedet for salt for en tydeligere smak av umami.

    Tilbered risen som anvist på pakken.
    Del brokkolien i små buketter. Skrell og finhakk sjalottløken, og skjær kyllingen i grove biter. 
    Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og løken i 2–3 minutter. Rør inn 1 ts av currypasten og 1 ts sukker, og hell over kokosmelken og grønnsaksbuljongen. La det hele småkoke i 3–4 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt. Ha i brokkolien de siste 2–3 minuttene av koketiden. Smak til med saft fra limen, salt, og eventuelt mer av currypasten og sukker.
    Vel bekomme!