Fiskeboller i karrisaus med smørdampet brokkoli og gulrot og potetskiver

Fiskeboller i karrisaus med smørdampet brokkoli og gulrot og potetskiver

Ny oppskrift
Under 35 min
5 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Hvetemel
    • melk
    • olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    Fiskeboller
    2 pakke
    Mandelpoteter
    700 g
    Brokkoli
    1 stk
    Gulrot
    250 g
    Karri
    1 pakke
    Smør
    3 ss
    Hvetemel
    2 ss
    Melk
    2 1/2 dl
    Olje
    Salt
    Pepper
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Potetene kan også kokes for å spare tid.

    Sett stekeovnen på 225 grader.
    Kutt mandelpotetene i tynne skiver. Fordel potetskivene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek i ovnen i 20-25 minutter, eller til potetskivene er gjennomstekte. Rør rundt etter 15 minutter.
    Finn frem fiskebollene. Hell kraften fra den ene pakken over i en beholder.
    Smelt 2 ss smør i en romslig kjele, og rør inn 2 ss hvetemel og 1 pk karri. Spe på med 2 1/2 dl melk og fiskebollekraften. Gi sausen et oppkok, og smak til med salt og pepper. Spe på med mer melk om sausen blir for tykk.
    Ha fiskebollene i karrisausen, og la dem småkoke i ca 5 minutter, eller til de er gjennomvarme. Rør innimellom så det ikke svir seg.
    Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt gulrøttene i staver. Dekk bunnen av en kjele med ca 5 cm vann, og ha i 1 ss smør. Varm vannet opp til kokepunktet, og damp gulroten og brokkolien under lokk i 4-5 minutter.
    Vel bekomme!