Fiskeboller i karrisaus med smørdampet brokkoli og gulrot og potetskiver
Ny oppskrift
Under 35 min
5 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Hvetemel
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Fiskeboller
2 pakke
Mandelpoteter
700 g
Brokkoli
1 stk
Gulrot
250 g
Karri
1 pakke
Smør
3 ss
Hvetemel
2 ss
Melk
2 1/2 dl
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Potetene kan også kokes for å spare tid.
Sett stekeovnen på 225 grader.
Kutt mandelpotetene i tynne skiver. Fordel potetskivene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek i ovnen i 20-25 minutter, eller til potetskivene er gjennomstekte. Rør rundt etter 15 minutter.
Finn frem fiskebollene. Hell kraften fra den ene pakken over i en beholder.
Smelt 2 ss smør i en romslig kjele, og rør inn 2 ss hvetemel og 1 pk karri. Spe på med 2 1/2 dl melk og fiskebollekraften. Gi sausen et oppkok, og smak til med salt og pepper. Spe på med mer melk om sausen blir for tykk.
Ha fiskebollene i karrisausen, og la dem småkoke i ca 5 minutter, eller til de er gjennomvarme. Rør innimellom så det ikke svir seg.
Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt gulrøttene i staver. Dekk bunnen av en kjele med ca 5 cm vann, og ha i 1 ss smør. Varm vannet opp til kokepunktet, og damp gulroten og brokkolien under lokk i 4-5 minutter.
Vel bekomme!