Nakkekoteletter av svin med ovnsbakte rotgrønnsaker og fløtesaus
Ny oppskrift
Under 45 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Svinenakke
720 g
Søtpotet
2 stk
Pastinakk
1 stk
Gulrot
400 g
Gul løk
1 stk
Fløtesaus
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek grønnsakene i ovnen sammen med noen knuste hvitløksfedd for enda bedre smak!
Sett stekeovnen på 230 grader.
Skrell gulrøttene, pastinakken og søtpotetene, og kutt grønnsakene i staver. Kutt løken i båter. Ha grønnsakene i en stor ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er møre.
Ha fløtesausen i en liten kjele, og varm den på lav varme frem mot servering. Rør om jevnlig.
Skjær nakkekotelettene i to på langs, slik at hvert kjøttstykke blir halvparten så tykt og du får fire like store koteletter. Krydre med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Stek kjøttet i ca. 2 minutter på hver side, skru temperaturen ned til middels høy varme, og stek videre i ca. 1 minutt på hver side, eller til kotelettene er gjennomstekte.
Vel bekomme!