Nakkekoteletter av svin med ovnsbakte rotgrønnsaker og fløtesaus

Nakkekoteletter av svin med ovnsbakte rotgrønnsaker og fløtesaus

Ny oppskrift
Under 45 min
6 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • pepper
    • salt
    Svinenakke
    720 g
    Søtpotet
    2 stk
    Pastinakk
    1 stk
    Gulrot
    400 g
    Gul løk
    1 stk
    Fløtesaus
    1 pakke
    Olje
    Salt
    Pepper
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Stek grønnsakene i ovnen sammen med noen knuste hvitløksfedd for enda bedre smak!

    Sett stekeovnen på 230 grader.
    Skrell gulrøttene, pastinakken og søtpotetene, og kutt grønnsakene i staver. Kutt løken i båter. Ha grønnsakene i en stor ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er møre.
    Ha fløtesausen i en liten kjele, og varm den på lav varme frem mot servering. Rør om jevnlig.
    Skjær nakkekotelettene i to på langs, slik at hvert kjøttstykke blir halvparten så tykt og du får fire like store koteletter. Krydre med salt og pepper.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Stek kjøttet i ca. 2 minutter på hver side, skru temperaturen ned til middels høy varme, og stek videre i ca. 1 minutt på hver side, eller til kotelettene er gjennomstekte.
    Vel bekomme!