Kjøtt- og bønnecassoulet med maischips, salat og rømme

Kjøtt- og bønnecassoulet med maischips, salat og rømme

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Kjøttdeig
500 g
Mexican BBQ
2 pakke
(Sulfitt)
Økologiske bønner
2 pakke
Tomat
2 stk
Gul løk
1 stk
Tyrkisk krydder
1 pakke
Maischips
1 pakke
Rømmekolle
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Agurk
1/2 stk
Vann
3 dl
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsaker til overs i kjøleskapet? Lag din egen vri på salaten!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt løken og tomatene i små terninger. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en stor kjele med litt olje til høy varme, og stek kjøttdeigen i 2-3 minutter.
Ha løken og tomatene i kjelen med kjøttdeigen, og stek videre i ca. 2 minutter. Tilsett bønnene, det meksikanske grillkrydderet, oksebuljongen, det tyrkiske krydderet og 3 dl vann, og la cassouleten småkoke i 6-7 minutter. Smak til med salt og pepper.
Fordel maischipsene på et stekebrett, og varm dem i ovnen i 2-3 minutter.
Skyll og kutt hjertesalaten i grove biter, og kutt agurken i terninger. Bland salaten og agurken sammen i en serveringsskål.
Server kjøtt- og bønnecassouleten med maischipsene, salaten og rømmekollen.
Vel bekomme!