Sweet chili-glaserte kyllinglår med brokkoliris og gulrotpuré med ingefær

Sweet chili-glaserte kyllinglår med brokkoliris og gulrotpuré med ingefær

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Jasminris
270 g
Finrevet brokkoli
200 g
Grillede kyllinglår
850 g
Sweet chili-saus
75 g
Gulrotpuré
600 g
(Melk, Laktose)
Ingefær
1 bit
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
720 kcal
Fett:
28 g
Karbohydrater:
76 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis sweet chili-sausen blir for sterk for de minste, kan den fint serveres kald ved siden av!

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kok opp en stor kjele med vann, legg posen med gulrotpuré i vannet og la den småkoke i omtrent 15 minutter, eller til resten av retten er klar.
 Fordel kyllinglårene på et stekebrett med bakepapir. Varm kyllingen i ovnen i 6–7 minutter. Fordel sweet chili-sausen over kyllinglårene, og stek videre i 5 minutter til, eller til kyllingen er gjenomvarm.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien i 2–3 minutter. Bland brokkolien sammen med risen fra punkt 2, og smak til med salt og pepper.
 Skrell ingefæren med en skje. Riv ingefær tilsvarende 1 teskje på den fine siden av et rivjern. Hell gulrotpuréen over i en serveringsbolle og smak til med ingefæren, salt og pepper.
Vel bekomme!