Kjøtt- og grønnsaksboller i ajvarsaus med couscous og tomatsalat

Kjøtt- og grønnsaksboller i ajvarsaus med couscous og tomatsalat

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Couscous
125 g
(Hvete)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Ajvar
2 pakke
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Rødløk
1 stk
Tomat
1 stk
Kruspersille
1 bunt
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
730 kcal
Fett:
40 g
Karbohydrater:
59 g
Protein:
35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg kjøttbollene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen på 220 grader i omtrent 10 minutter.

Tilbered couscousen som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakskjøttbollene i 3–4 minutter, til de har en jevn stekeskorpe. Ha i ajvarsausen, og gi det hele et lite oppkok. Tilsett litt vann hvis sausen blir for tykk.
Skrell og kutt ønsket mengde av rødløken i tynne skiver. Ha løken i en sil, og vend inn litt salt. La løken trekke i saltet i omtrent 5 minutter, og skyll den deretter i kaldt vann. Skyll og grovhakk persillen. Kutt tomaten i terninger. Bland rødløken sammen med tomaten, persillen, 1 ss olivenolje, saft fra sitronen og litt salt og pepper i en serveringsskål.
Vel bekomme!