Kjøtt- og grønnsaksboller i ajvarsaus med couscous og tomatsalat
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Couscous
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Ajvar
2 pakke
Rødløk
1 stk
Tomat
1 stk
Kruspersille
1 bunt
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 730 kcal
- Fett:
- 40 g
- Karbohydrater:
- 59 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Legg kjøttbollene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen på 220 grader i omtrent 10 minutter.
Tilbered couscousen som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakskjøttbollene i 3–4 minutter, til de har en jevn stekeskorpe. Ha i ajvarsausen, og gi det hele et lite oppkok. Tilsett litt vann hvis sausen blir for tykk.
Skrell og kutt ønsket mengde av rødløken i tynne skiver. Ha løken i en sil, og vend inn litt salt. La løken trekke i saltet i omtrent 5 minutter, og skyll den deretter i kaldt vann. Skyll og grovhakk persillen. Kutt tomaten i terninger. Bland rødløken sammen med tomaten, persillen, 1 ss olivenolje, saft fra sitronen og litt salt og pepper i en serveringsskål.
Vel bekomme!