Ovnsbakt ørret med eple- og urtedressing, poteter og stekt blomkål

Ovnsbakt ørret med eple- og urtedressing, poteter og stekt blomkål

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Gult eple
1 stk
Urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Ørretfilet
325 g
(Fisk)
Blomkål og finstrimlet kål
250 g
Smør
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
232 kcal
Fett:
4 g
Karbohydrater:
40 g
Protein:
8 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett litt finrevet sitronskall (kun det gule) i dressingen for ekstra god smak!

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Del potetene i to hvis de er store, og kok dem i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skyll og kutt eplet i små terninger. Bland epleterningene sammen med urtedressingen i en serveringsskål, og smak til med saft fra halve sitronen, salt og pepper.
Fordel fisken i en smurt ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 6–8 minutter. Fisken skal helst ha en mørkerød kjerne.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kålblandingen i 4–5 minutter. Vend inn ½ ss smør, og stek videre i omtrent 1 minutt. Krydre med salt og pepper.
Vel bekomme!