Kjøtt- og grønnsaksboller med tomatbulgur, søt paprika, tyrkisk krydderyoghurt og ruccola
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Sjalottløk
1 stk
Tomatpuré
1 ss
Bulgur
125 g
Vann
2½ dl
Smør
½ ss
Yoghurt naturell
150 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Spisspaprika
2 stk
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 813 kcal
- Fett:
- 34 g
- Karbohydrater:
- 86 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm kjøtt- og grønnsaksbollene midt i ovnen på 220 grader i omtrent 15 minutter for å spare tid, eller tre dem på spyd og varm dem på grillen.
Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i et par minutter, til den er blank. Tilsett tomatpuréen og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og litt salt, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg. Vend inn ½ ss smør før servering.
Ha yoghurten i en liten serveringsskål, og smak til med det tyrkiske krydderet og salt. La yoghurten stå på benken frem til servering.
Skrell hvitløken og kutt den i tynne skiver. Skyll og rens paprikaen og kutt den i ringer. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek paprikaringene i et par minutter, til de begynner å bli myke og søte på smak. Tilsett hvitløken og stek videre i omtrent 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Legg grønnsakene på en tallerken.
Ha litt ny olje i stekepannen, og stek kjøtt- og grønnsaksbollene i 3–4 minutter, til de er gjennomvarme. Ha grønnsakene tilbake i stekepannen og varm opp.
Skyll og tørk ruccolaen og topp retten med den.
Vel bekomme!