Ovnsbakt laks med kokte grønnsaker, agurksalat og hvitløksdressing
3.89 (65)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- sukker
Laksefilet
300 g
Brokkoli
1 stk
Agurk
1/2 stk
Rømmekolle
1 pakke
Sitron
1 stk
Poteter
400 g
Gulrot
200 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Sukker
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Damp grønnsakene i stedet for å koke dem. Da bevares farge, næringsstoffer og smak best mulig!
Sett stekeovnen på 200 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er møre. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til gulrot og brokkoli i punkt 4.
Skjær fisken i porsjonsstykker. Ha fiskestykkene i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 8-10 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Skrell og kutt gulrøttene i staver, og del brokkolien i mindre buketter. Kok gulrøttene sammen med potetene de siste ca. 5 minuttene av koketiden, og tilsett brokkolien de siste ca. 3 minuttene.
Skjær agurken i tynne skiver med et mandolinjern eller en ostehøvel. Ha agurkskivene i en serveringsskål, og smak til med saft fra halve sitron og 1 ts sukker.
Skrell og press hvitløken. Bland rømmekollen sammen med hvitløken og litt salt og pepper i en serveringsskål.
Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
645 kcal
Protein: 43 g. Karbohydrater: 36 g. Fett: 34 g. *Hvorav mettet fett: 10 g.
Vel bekomme!