Ovnsbakt laks med kokte grønnsaker, agurksalat og hvitløksdressing

Ovnsbakt laks med kokte grønnsaker, agurksalat og hvitløksdressing

3.89 (65)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Pepper
    • salt
    • sukker
    Laksefilet
    300 g
    Brokkoli
    1 stk
    Agurk
    1/2 stk
    Rømmekolle
    1 pakke
    Sitron
    1 stk
    Poteter
    400 g
    Gulrot
    200 g
    Kinesisk hvitløk
    1/2 stk
    Sukker
    Salt
    Pepper
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Damp grønnsakene i stedet for å koke dem. Da bevares farge, næringsstoffer og smak best mulig!

    Sett stekeovnen på 200 grader.
    Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er møre. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til gulrot og brokkoli i punkt 4.
    Skjær fisken i porsjonsstykker. Ha fiskestykkene i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 8-10 minutter, eller til den er gjennomstekt.
    Skrell og kutt gulrøttene i staver, og del brokkolien i mindre buketter. Kok gulrøttene sammen med potetene de siste ca. 5 minuttene av koketiden, og tilsett brokkolien de siste ca. 3 minuttene.
    Skjær agurken i tynne skiver med et mandolinjern eller en ostehøvel. Ha agurkskivene i en serveringsskål, og smak til med saft fra halve sitron og 1 ts sukker.
    Skrell og press hvitløken. Bland rømmekollen sammen med hvitløken og litt salt og pepper i en serveringsskål.
    Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
    645 kcal Protein: 43 g. Karbohydrater: 36 g. Fett: 34 g. *Hvorav mettet fett: 10 g.
    Vel bekomme!