Wraps med marinert kylling, kålsalat og raita
Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Ingefær
1 bit
Rød paprika
1 stk
Kyllinglårfilet
400 g
Garam masala
1 pakke
Olje
2 ss
Koriander
½ bunt
Rødløk
½ stk
Strimlet kålsalat
120 g
Lime
½ stk
Sukker
½ ss
Olivenolje
½ ss
Hvetetortillaer
4 stk
Agurk
½ stk
Raita
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 881 kcal
- Fett:
- 38 g
- Karbohydrater:
- 81 g
- Protein:
- 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ingefær kan faktisk skrelles med skje! Bare bruk en teskje eller spiseskje til å skrape vekk det tynne skallet. Metoden er rask og trygg, og du slipper å sløse ingefær ved å skrelle vekk for mye.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell ingefæren, og riv den på den grove siden av et rivjern (se tips). Kutt paprikaen i tynne skiver. Skjær kyllingen i mindre biter. Behold gjerne fettet på for bedre smak. Bland kyllingen sammen med paprikaen, garam masalakrydderet, ønsket mengde av ingefæren og 3 ss olje i en skål.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek kyllingen og paprikaen i 4–5 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.
Skyll og grovhakk korianderen. Skrell og kutt ønsket mengde av løken i tynne skiver. Ha korianderen, rødløken og den strimlede kålsalaten i en serveringsskål. Rør sammen ½ ss sukker, ½ ss olivenolje, saft fra limen og litt salt i en skål. Vend dressingen inn i kålsalaten rett før servering.
Pakk tortillalefsene i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
Kutt agurken i små terninger, og bland agurkterningene sammen med raitaen i en serveringsskål.
Fyll tortillalefsene med kyllingen, kålsalaten og raitaen.
Vel bekomme!