Pølser med brokkolisalat og ovnsbakte søtpotetstaver
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Søtpotet
1 stk
Manglerud-pølser
400 g
Brokkoli
1 stk
Rødløk
½ stk
Majones
75 g
Laktosefri lettrømme
150 g
Tranebær
40 g
Sukker
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1298 kcal
- Fett:
- 101 g
- Karbohydrater:
- 60 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk to stekebrett til søtpotetene, hvis det blir for fullt på ett brett.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt søtpoteten i staver. Fordel søtpotetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetene i ovnen i 20–25 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Fordel pølsene utover et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og finhakk rødløken. Bland sammen majonesen, lettrømmen, 1 ss sukker og 1½ ss eddik i en skål. Ha brokkolien, løken og tranebærene i en serveringsskål, og bland inn majonesblandingen.
Vel bekomme!