Pølser med brokkolisalat og ovnsbakte søtpotetstaver

Pølser med brokkolisalat og ovnsbakte søtpotetstaver

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Søtpotet
1 stk
Manglerud-pølser
400 g
Brokkoli
1 stk
Rødløk
½ stk
Majones
75 g
(Egg, Sennep)
Laktosefri lettrømme
150 g
(Melk)
Tranebær
40 g
Sukker
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1298 kcal
Fett:
101 g
Karbohydrater:
60 g
Protein:
37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk to stekebrett til søtpotetene, hvis det blir for fullt på ett brett.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt søtpoteten i staver. Fordel søtpotetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetene i ovnen i 20–25 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 
Fordel pølsene utover et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og finhakk rødløken. Bland sammen majonesen, lettrømmen, 1 ss sukker og 1½ ss eddik i en skål. Ha brokkolien, løken og tranebærene i en serveringsskål, og bland inn majonesblandingen.
Vel bekomme!