Posjert kveite med sitronbakte gulrøtter, potetmos og soyasmør

Posjert kveite med sitronbakte gulrøtter, potetmos og soyasmør

Ny oppskrift
Under 45 min
4 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Poteter
700 g
Smør
2 ss
Melk
2 dl
Gulrøtter
600 g
Sitron
1 stk
Smør
2 ss
Kveitefilet m/skinn
675 g
(Fisk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
261 kcal
Fett:
0 g
Karbohydrater:
58 g
Protein:
6 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Posjer fisken i melk, på samme måte som i fremgangsmåten! Kok opp nok helmelk til å dekke fisken, og tilsett litt hvitløk, salt og pepper.

Les gjennom oppskriften før du starter, og planlegg hvordan du vil gå frem. Finn frem alle ingrediensene og kjøkkenredskapene du trenger, så går matlagingen raskere.
Varm opp stekeovnen til 220 grader, og sett en kjele med omtrent 1 liter lettsaltet vann på kok. 
Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell gulrøttene, og del dem i fire på langs. Fordel gulrøttene på et stekebrett med bakepapir, ha på 2 ss smør og krydre med salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i omtrent 15 minutter. Klem over saft fra halve sitronen, og stek formen i ovnen i 5 minutter til.
Skru ned varmen på kjelen fra punkt nummer 2 til lav varme. Ha fisken i kjelen, og la den trekke i vannet i 7–8 minutter, eller til den begynner å flake seg (se tips).
Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i 4 ss smør. Stek smøret i omtrent 2 minutter, til det har fått en gyllen farge. Tilsett 2 ss soyasaus, og skru av varmen.
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 2 ss smør. Spe på med 2 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!