Stekt kveitefilet med dampet kål, asparges og reddik med brunet smør og sitron
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Poteter
350 g
Kveitefilet m/skinn
375 g
Smør
1 ss
Asparges
100 g
Reddiker
1 pakke
Finsnittet hodekål
150 g
Vann
1 dl
Sitron
1 stk
Smør
2–3 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 406 kcal
- Fett:
- 12 g
- Karbohydrater:
- 37 g
- Protein:
- 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kveiten egner seg særdeles godt på grillen, så hvis været tillater er det bare å fyre opp grillen og flytte middagen ut.
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skjær skinnet av fisken, skyll den i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre kveitefileten med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Ha 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over fisken mens den steker.
Kutt bunnene av aspargesene, og del dem i skiver på skrå. Skyll reddikene, og del hver reddik i 4 skiver. Ha aspargesene, reddikene og kålen i en kjele, og ha over 1 dl vann. Krydre med litt salt, og damp grønnsakene under lokk i 2–3 minutter.
Del sitronen i båter. Smelt 3–4 ss smør i en liten kjele, og la det stå til det er nøttebrunt. Klem over saften fra halve sitronen.
Server resten av sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!