Stekt kveitefilet med dampet kål, asparges og reddik med brunet smør og sitron

Stekt kveitefilet med dampet kål, asparges og reddik med brunet smør og sitron

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Poteter
350 g
Kveitefilet m/skinn
375 g
(Fisk)
Smør
1 ss
Asparges
100 g
Reddiker
1 pakke
Finsnittet hodekål
150 g
Vann
1 dl
Sitron
1 stk
Smør
2–3 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
406 kcal
Fett:
12 g
Karbohydrater:
37 g
Protein:
38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kveiten egner seg særdeles godt på grillen, så hvis været tillater er det bare å fyre opp grillen og flytte middagen ut.

Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skjær skinnet av fisken, skyll den i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre kveitefileten med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Ha 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over fisken mens den steker.
 Kutt bunnene av aspargesene, og del dem i skiver på skrå. Skyll reddikene, og del hver reddik i 4 skiver. Ha aspargesene, reddikene og kålen i en kjele, og ha over 1 dl vann. Krydre med litt salt, og damp grønnsakene under lokk i 2–3 minutter.  
 Del sitronen i båter. Smelt 3–4 ss smør i en liten kjele, og la det stå til det er nøttebrunt. Klem over saften fra halve sitronen.
Server resten av sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!