Gado-gado - indonesisk salat med peanøttsaus, friske grønnsaker, potetchunks og friterte rischips

Gado-gado - indonesisk salat med peanøttsaus, friske grønnsaker, potetchunks og friterte rischips

Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Peanøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • brunt sukker
  • olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
  • vann
Potet
1 stk
Tofu
1 pakke
(Soya)
Gulrot
1 stk
Agurk
½ stk
Bønnespirer
1 pakke
Soyasaus
2 ss
Rispapir
1 pakke
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter)
Sitron
½ stk
Chiliflak
1 pakke
Soyasaus
2 ss
Brunt sukker
2 ts
Vann
1–2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
771 kcal
Fett:
24 g
Karbohydrater:
98 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend tofuskivene i litt hvetemel før du steker dem!

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kutt poteten i mindre biter, og fordel bitene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek poteten midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til potetbitene er gjennomstekte. 
 Skrell og finhakk hvitløken, og ha den i en blender sammen med peanøttene, saften fra sitronen, 2 ss soyasaus, 1 ts chiliflak, 1–2 ss vann og 2 ts brunt sukker, og kjør alt sammen til en jevn saus.
 Press ut så mye veske du klarer fra tofuen. Kutt tofuen i skiver på omtrent 0,5 cm. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuskivene i 4–5 minutter på hver side, ha over 2 ss soyasaus, og la tofuen stå på lav varme frem til servering.
 Varm opp en stekepanne til høy varme og ha i nok olje til at det blir omtrent et 0,5 cm dypt lag i hele pannen. Press ett og ett rispapir ned i oljen, slik at det dekkes helt. Rispapiret trekker seg raskt sammen når det treffer den varme oljen. Løft rispapiret ut av pannen, legg det over på et fat og dryss over litt salt.  
Skrell gulroten, og kutt den og agurken i tynne strimler. 
 Finn frem 2 dype skåler, og legg opp agurken, gulroten, poteten og bønnespirene i grupper. Topp retten med tofuskivene og peanøttsausen. Server rischipsen ved siden av. 
Vel bekomme!