Sprøstekt torsk og salat med rømmedressing, agurk og rødløk i pitabrød
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
- salt
Tempurapanert torsk
340 g
Tobladssalat
50 g
Økologisk Røros-rømme
1 pakke
Sitron
½ stk
Pitabrød
4 stk
Rødløk
1 stk
Agurk
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 838 kcal
- Fett:
- 25 g
- Karbohydrater:
- 112 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også lettsylte rødløkskivene: Ha løkskivene i en serveringsskål, klem over saft fra halve sitronen, og bland inn 1 ss sukker. La løken trekke i syltelaken frem til servering.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Legg fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i 12–15 minutter, eller til den er gyllen og sprø.
Skyll og tørk salaten, og kutt den i grove biter. Ha salaten i en serveringsskål.
Bland sammen rømmen og saften fra halve sitronen i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper. Vend rømmedressingen sammen med salaten.
Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 3–4 minutter før servering.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Bruk en ostehøvel til å kutte agurken i skiver på langs. Kutt resten av sitronen i båter.
Fyll pitabrødene med fisken, salaten, rødløken og agurkskivene. Server sitronbåtene ved siden av.
Vel bekomme!