Klassisk fiskegrateng med frisk råkostsalat
Ny oppskrift
Under 50 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Egg
- hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Seifilet
500 g
Giglipasta
200 g
Minipurreløk
1 stk
Gulrot
500 g
Panko
1 pakke
Eple
1 stk
Smør
Hvetemel
2 ss
Helmelk
5 dl
Salt
Pepper
Olje
Egg
1 stk
Sukker
1 ts
Lime
0,5 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Drypp litt smeltet smør over gratengen før du steker den i ovnen for en sprøere skorpe!
Sett stekeovnen på 200 grader.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skyll og finhakk minipurreløken. Skill eggeplommen fra eggehviten på 1 stk egg, og ha plommen og hviten i hver sin skål.
Varm opp en kjele med litt olje og smør til middels høy varme. Stek minipurreløken og 2-3 minutter. Rør inn 2 ss hvetemel, og spe på med 5 dl helmelk, litt og litt, mens du rører. Gi sausen et oppkok, og la den småkoke i ca. 5 minutter. Ta deretter kjelen av platen, og avkjøl sausen til under kokepunktet. Visp eggeplommen fra punkt 3 lett sammen med en gaffel. Bland litt av purreløksausen sammen med eggeplommen i skålen, og hell deretter eggeplomme- og sausblandingen tilbake i sauskjelen, sakte, mens du rører. Smak til sausen med salt og pepper.
Skjær fisken i små biter. Bland fiskebitene, purreløksausen og den ferdigkokte pastaen sammen i en ildfast form. Pisk eggehviten fra punkt 3 med en visp, og vend den inn i gratengen. Topp formen med panko, og stek den i ovnen 15-20 minutter, eller til gratengen har en gyllen skorpe og fisken er gjennomstekt.
Skrell gulrøttene. Riv gulrøttene og eplet på et rivjern, og bland alt sammen i en serveringsskål. Rør inn 1 ts sukker, og smak til med saft fra den halve limen.
Vel bekomme!