Marinert ytrefilet av svin med ovnsbakte cherrytomater og soppsaus
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- laktosefritt smør
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Poteter
350 g
Olivenolje
2 ss
Brokkoli
½ stk
Gule cherrytomater
250 g
Urtemarinert ytrefilet av svin
400 g
Soppulver
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Laktosefri lettmelk
2½ dl
Maisstivelse
1 pakke
Laktosefritt smør
2 ss
Vann
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 623 kcal
- Fett:
- 6 g
- Karbohydrater:
- 78 g
- Protein:
- 64 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du et steketermometer? Stek ytrefileten til den har 66–68 grader i kjernetemperatur.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt brokkolien i buketter. Fordel brokkolibukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Ha cherrytomatene i en ildfast form, og ha over litt olje, salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper. Ha kjøttet i en ildfast form, og stek det videre i ovnen sammen med grønnsakene i 15–18 minutter, eller til det er gjennomstekt. La kjøttet hvile i 3–4 minutter, og skjær det i skiver før servering.
Varm opp en liten kjele til middels varme. Smelt 2 ss smør i kjelen, og rør inn soppulveret og oksebuljongen. Spe på med 2½ dl melk og ½ dl vann under omrøring. Rør maisstivelsen sammen med 4 ss kaldt vann i en kopp, og hell blandingen i sausen. Kok opp, og la sausen småkoke på lav varme frem til servering. Smak til med salt og pepper.
Hell vannet av potetene, og knus dem lett med en visp. Vend inn 2 ss olivenolje og litt salt og pepper.
Vel bekomme!