Spinatpannekaker med tikka masala-kylling, bakt blomkål, lime og mangochutney
Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- hvetemel
- olje
- pepper
- salt
Blomkål
1 stk
Spinat
100 g
Lettmelk
5 dl
Egg
4 stk
Hvetemel
4 dl
Skivet kyllingfilet
450 g
Tikka masala-paste
½ glass
Kokosmelk
1 liten boks
Mangochutney
1 glass
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 409 kcal
- Fett:
- 15 g
- Karbohydrater:
- 28 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett gjerne litt revet ingefær i kyllingen!
Les gjennom oppskriften før du starter, og planlegg hvordan du vil gå frem. Finn frem alle ingrediensene og kjøkkenredskapene du trenger, så går matlagingen raskere.
Kutt blomkålen i buketter. Fordel den på et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak blomkålbukettene i ovnen i omtrent 20 minutter.
Skyll spinaten i kaldt vann. Ha spinaten og melken i en blender, og kjør det til en jevn masse. Rør sammen eggene, spinatmelken og litt salt i en bolle. Sikt inn 4 dl hvetemel, litt og litt, og rør til røren er jevn.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tynne pannekaker av pannekakerøren. Vent med å snu pannekakene til du ser at de er lette å løfte med en stekespade. Legg pannekakene på et fat med et lokk over, slik at de holder seg varme. Begynn på neste punkt mens du venter på pannekakene.
Varm opp en stekepanne til høy varme. Ha i litt olje og stek kyllingen i 1-2 minutter. Bland inn tikka masala-pasten, og tilsett kokosmelken. Rør godt om og la det småkoke i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper.
Kutt limen i båter. Fyll spinatpannekakene med tikka masala-kyllingen og blomkålen. Server limebåtene og mangochutneyen til retten.
Vel bekomme!