Steamed buns med hoisinglasert svinenakke, syltet agurk og asiatisk potetsalat
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Hvitvinseddik
- olje
- salt
- sukker
- vann
Poteter
350 g
Kruspersille
1 bunt
Reddiker
½ pakke
Chilimajones
75 g
Lime
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Hvitvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
1 dl
Mørkokt svinenakke
350 g
Hoisinsaus
50 g
Steamed buns
1 pakke
Koriander
1 bunt
Vann
2–3 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1332 kcal
- Fett:
- 63 g
- Karbohydrater:
- 144 g
- Protein:
- 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server ponzu- eller soyasaus til å dyppe bunsene i. Rist gjerne sesamfrøene for ekstra smak.
Kutt potetene i skiver. Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og la potetene dampe av seg i omtrent 2 minutter. Skyll og grovhakk persillen, og kutt reddikene i skiver. Vend potetene og persillen sammen med chilimajonesen i en serveringsskål, og klem over saft fra limen. Topp potetsalaten med reddikene og sesamfrøene.
Skrell og kutt agurken og rødløken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 1 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn agurk- og løkskivene. La det trekke i laken frem til servering.
Skjær kjøttet i omtrent 2 cm tykke skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 1 minutt på hver side, til det er gjennomvarmt. Tilsett hoisinsausen og eventuelt 1 dl vann, og gi det hele et oppkok.
Kok opp 2–3 dl vann i en kjele, og legg i en sil. Vannet skal ikke nå opp til silen. Legg bunsene i silen, og legg lokk på kjelen. Damp brødene i 2–3 minutter, til de har blåst seg opp og er gjennomstekte. Hvis du ikke har en sil, kan du bruke aluminiumsfolie. Krøll sammen folien, legg den i bunnen av kjelen, og hell over vann.
Skyll og grovhakk korianderen.
Fyll bunsene med den syltede agurken og løken, kjøttet og korianderen. Server potetsalaten til retten.
Vel bekomme!