Kyllingwok med eggenudler, brokkoli og soya- og ingefærsaus
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- vann
Nudler
250 g
Nudler
125 g
Kinesisk hvitløk
½–1 stk
Purre
1 stk
Brokkoli
1 stk
Rød paprika
2 stk
Strimlet kyllingfilet
850 g
Soya- og ingefærsaus
3 pakke
Hakkede peanøtter
2 pakke
Vann
2–3 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 449 kcal
- Fett:
- 12 g
- Karbohydrater:
- 48 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag stekte nudler av restene! Visp sammen 2 egg i en skål. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha restene i stekepannen, og vend inn eggeblandingen. Stek det hele til eggene har stivnet.
Kok nudlene i rikelig med lettsaltet vann i 3–5 minutter. Sil vannet av de ferdigkokte nudlene, og avkjøl dem i kaldt vann.
Skrell og finhakk hvitløken. Del purren på langs, skyll den godt i kaldt vann, og kutt den i skiver. Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kutt paprikaene i strimler. Varm opp en stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, eller til den er gyllen. Legg kyllingen over på en tallerken. Ha litt mer olje i pannen om nødvendig. Stek brokkolien, paprikaene og hvitløken i 4–5 minutter. Ha kyllingstrimlene tilbake i pannen sammen med soya- og ingefærsausen, purren, nudlene og 2–3 dl vann. La wokken koke i 2–3 minutter, til alt er gjennomvarmt.
Topp wokken med de hakkede peanøttene.
Vel bekomme!