Tyrkisk lammekebab med urtecouscous, tomatsalat og tzatziki

Tyrkisk lammekebab med urtecouscous, tomatsalat og tzatziki

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eddik 7 %
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Rødløk
2 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Lammekjøttdeig
850 g
Tyrkisk krydder
2 pakke
Egg
2 stk
(Egg)
Salt
1 ts
Couscous med urter
250 g
(Hvete)
Couscous med urter
125 g
(Hvete)
Hønsebuljong
2 pakke
Ruccola
100 g
Tomater
3 stk
Sjalottløk
1 stk
Tzatziki
300 g
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
605 kcal
Fett:
29 g
Karbohydrater:
51 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilbered retten på grillen! Klem lammekjøttdeigen rundt 8–10 grillpinner, pensle med olje, og grill kebaben til kjøttet er gyllent. Kjøttspydet er ferdig når du lett kan dra ut grillpinnen.

 Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
 Bland sammen lammekjøttdeigen, 1 ts salt, eggene og det tyrkiske krydderet. Del kjøttdeigen i 10–14 biter, form bitene til pølser, og klem dem deretter litt flate. Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje. Stek kebabrullene i 2–3 minutter på hver side.
Tilbered couscousen som anvist på pakkene, men ha hønsebuljongen i kokevannet.
 Skyll og tørk ruccolaen, og fordel den utover en tallerken. Kutt tomatene i skiver, og skrell og kutt sjalottløken i skiver. Legg tomatskivene og sjalottløken over ruccolaen. Drypp over litt olivenolje, og krydre med salt og pepper. 
Server tzatzikien til retten. 
Vel bekomme!