Pannestekt lyr med gulrotpuré og kryddersmør med erter

Pannestekt lyr med gulrotpuré og kryddersmør med erter

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Poteter
900 g
Gulrøtter
1000 g
Melk
1 dl
Smør
2 ss
Lyrfilet
1000 g
(Fisk)
Kryddermiks med sennep og dill
2 pakke
(Sennep)
Hvetemel
4 ss
Smør
2 ss
Kryddersmør
2 pakke
(Melk, Laktose)
Grønne erter
250 g
Soyasaus
3 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
389 kcal
Fett:
12 g
Karbohydrater:
39 g
Protein:
33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til gulrotpuréen med litt revet fersk ingefær. Du kan også bruke den syltede varianten som brukes til sushi hvis du heller vil det.

Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kok dem i omtrent 8 minutter, til de er møre. Hell av vannet, og kjør gulrøttene og 1 dl melk til en jevn puré med en stavmikser. Bland inn 2 ss smør, og smak til med salt og pepper (se tips).
 Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre fisken med kryddermiksen. Ha 4 ss hvetemel i en dyp tallerken, og vend fisken i melet (kan sløyfes). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek fisken i 2–4 minutter på hver side, til den er gyllen og flaker seg lett ved et lett trykk med fingeren. Ha 2 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs det smeltede smøret over fisken.
 Smelt kryddersmøret i en liten kjele, og la det småkoke til det er lysebrunt. Tilsett ertene, og la dem trekke i smøret i 2–3 minutter. Tilsett 3 ss soyasaus rett før servering.
Vel bekomme!