Pannestekt lyr med gulrotpuré og kryddersmør med erter
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Poteter
900 g
Gulrøtter
1000 g
Melk
1 dl
Smør
2 ss
Lyrfilet
1000 g
Kryddermiks med sennep og dill
2 pakke
Hvetemel
4 ss
Smør
2 ss
Kryddersmør
2 pakke
Grønne erter
250 g
Soyasaus
3 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 389 kcal
- Fett:
- 12 g
- Karbohydrater:
- 39 g
- Protein:
- 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til gulrotpuréen med litt revet fersk ingefær. Du kan også bruke den syltede varianten som brukes til sushi hvis du heller vil det.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kok dem i omtrent 8 minutter, til de er møre. Hell av vannet, og kjør gulrøttene og 1 dl melk til en jevn puré med en stavmikser. Bland inn 2 ss smør, og smak til med salt og pepper (se tips).
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre fisken med kryddermiksen. Ha 4 ss hvetemel i en dyp tallerken, og vend fisken i melet (kan sløyfes). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek fisken i 2–4 minutter på hver side, til den er gyllen og flaker seg lett ved et lett trykk med fingeren. Ha 2 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs det smeltede smøret over fisken.
Smelt kryddersmøret i en liten kjele, og la det småkoke til det er lysebrunt. Tilsett ertene, og la dem trekke i smøret i 2–3 minutter. Tilsett 3 ss soyasaus rett før servering.
Vel bekomme!