Spinatrisotto med strimlet storfekjøtt og stekt brokkoli

Spinatrisotto med strimlet storfekjøtt og stekt brokkoli

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Spinat
50 g
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Vann
4,5 dl
Strimlet storfekjøtt
300 g
Brokkoli
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
226 kcal
Fett:
6 g
Karbohydrater:
2 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend 1 spiseskje crème fraîche inn i risottoen rett før servering.

 Skrell og finhakk hvitløken og sjalottløken. Varm opp en mellomstor kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og løken i 1–2 minutter, og ha i risottorisen. Stek videre i 1–2 minutter. Tilsett omtrent halvparten av hønsebuljongen og 4,5 dl vann, og la det hele småkoke i 15–18 minutter.
 Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek brokkolien i 3–4 minutter, og krydre den med litt salt. Legg til side på en tallerken.
Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Fordel kjøttet i pannen, og la de ligge helt stille og steke i omtrent 1 minutt, slik at det dannes en stekeskorpe. Beveg på kjøttet, og stek det videre i omtrent 30 sekunder, eller til det er gjennomstekt.
Skyll spinaten i kaldt vann, og finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Vend spinaten, Grana Padano-osten og litt smør inn i risottoen rett før servering. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!