Spinatrisotto med strimlet storfekjøtt og stekt brokkoli
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Spinat
50 g
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Grana Padano
1 stk
Vann
4,5 dl
Strimlet storfekjøtt
300 g
Brokkoli
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 226 kcal
- Fett:
- 6 g
- Karbohydrater:
- 2 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend 1 spiseskje crème fraîche inn i risottoen rett før servering.
Skrell og finhakk hvitløken og sjalottløken. Varm opp en mellomstor kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og løken i 1–2 minutter, og ha i risottorisen. Stek videre i 1–2 minutter. Tilsett omtrent halvparten av hønsebuljongen og 4,5 dl vann, og la det hele småkoke i 15–18 minutter.
Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek brokkolien i 3–4 minutter, og krydre den med litt salt. Legg til side på en tallerken.
Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Fordel kjøttet i pannen, og la
de ligge helt stille og steke i omtrent 1 minutt, slik at det dannes en stekeskorpe.
Beveg på kjøttet, og stek det videre i omtrent 30 sekunder, eller til det er
gjennomstekt.
Skyll spinaten i kaldt vann, og finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Vend spinaten, Grana Padano-osten og litt smør inn i risottoen rett før servering. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!