Stroganoff av svin med aromasopp og fullkornsris

Stroganoff av svin med aromasopp og fullkornsris

Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Svinestrimler
250 g
Aromasopp
0.5 pakke
Rød paprika
1 stk
Gul løk
1 stk
Oksebuljong
1 pakke
Salt
Pepper
Olje
Vann
Ekstra lett crème fraîche
0.5 boks
(Melk, Laktose)
Tomatpuré
1 boks
Middagsris
1 pakke
Purreløk
0.5 stk
Gulrot
200 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tørk av kjøttet før du har det i pannen, og stek det alltid i to omganger når du lager middag til flere enn to personer. Da unngår du at kjøttet kokes, og sjansene for et vellykket resultat øker!

Tilbered 1 pk middagsris som anvist på pakken.
Kutt 1/2 pk aromasopp i båter, rens og kutt 1 stk rød paprika i grove biter, og grovhakk 1 stk gul løk. Skrell og kutt ca 200 g gulrot i mindre biter. Vask og finhakk 1/2 stk purreløk.
Varm opp en stor stekepanne eller kjele med litt olje til full varme. Fordel ca 250 g svinestrimler i stekepannen, og la kjøttet ligge helt stille i ca 1 minutt, slik at det dannes en stekeskorpe. Krydre med salt og pepper. Beveg på kjøttet, og stek videre i ca 30 sekunder. Legg kjøttet til side på en tallerken.
Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp til middels høy varme. Stek grønnsakene fra punkt 2 i 2-3 minutter. Ha i 1 boks tomatpuré, og stek videre i ca 1 minutt. Tilsett 5 dl vann, 1/2 boks ekstra lett crème fraîche og 1 pk oksebuljong, og la stroganoffen koke i ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Ha kjøttet tilbake i stekepannen rett før servering.
561 kcal
42 g
61 g
14 g
Vel bekomme!