Bakt torsk med kokt blomkål og gulrot, karrisaus og gressløkpoteter

Bakt torsk med kokt blomkål og gulrot, karrisaus og gressløkpoteter

Ny oppskrift
Under 40 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Hvetemel
    • melk
    • pepper
    • salt
    • smør
    • vann
    Torskefilet
    350 g
    Blomkål
    1 stk
    Gulrot
    200 g
    Melk
    2 dl
    Smør
    Salt
    Pepper
    Folvapoteter
    350 g
    Karri
    1 pakke
    Gressløk
    0.5 pakke
    Hvetemel
    Vann
    Salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    For mindre oppvask kan du koke potetene i ekstra mye vann med litt salt, og koke grønnsakene sammen med potetene de siste 4-5 minuttene av koketiden.

    Sett stekeovnen på 220 grader.
    Skrell ca 350 g folvapoteter. Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
    Fordel ca 350 g torskefilet i en smurt, ildfast form. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i ovnen i 9-13 minutter, eller til den er gjennomstekt.
    Smelt 1 ss smør i en kjele. Rør inn 1 ss hvetemel og 1 pk karri, og spe på med 2 dl melk under omrøring. Smak til med salt og pepper. La sausen stå på svak varme frem til servering.
    Kok opp 1 1/2 l vann med 1 ts salt på kok. Del 1 stk blomkål i mindre buketter, og skrell og kutt ca 200 g gulrot i staver. Kok grønnsakene i 4-5 minutter.
    Grovhakk 1/2 pk gressløk. Vend gressløken inn med potetene før servering.
    430 kcal
    41 g
    43 g
    8 g
    Vel bekomme!