Bakt torsk med kokt blomkål og gulrot, karrisaus og gressløkpoteter
Ny oppskrift
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Hvetemel
- melk
- pepper
- salt
- smør
- vann
Torskefilet
350 g
Blomkål
1 stk
Gulrot
200 g
Melk
2 dl
Smør
Salt
Pepper
Folvapoteter
350 g
Karri
1 pakke
Gressløk
0.5 pakke
Hvetemel
Vann
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For mindre oppvask kan du koke potetene i ekstra mye vann med litt salt, og koke grønnsakene sammen med potetene de siste 4-5 minuttene av koketiden.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell ca 350 g folvapoteter. Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Fordel ca 350 g torskefilet i en smurt, ildfast form. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i ovnen i 9-13 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Smelt 1 ss smør i en kjele. Rør inn 1 ss hvetemel og 1 pk karri, og spe på med 2 dl melk under omrøring. Smak til med salt og pepper. La sausen stå på svak varme frem til servering.
Kok opp 1 1/2 l vann med 1 ts salt på kok. Del 1 stk blomkål i mindre buketter, og skrell og kutt ca 200 g gulrot i staver. Kok grønnsakene i 4-5 minutter.
Grovhakk 1/2 pk gressløk. Vend gressløken inn med potetene før servering.
430 kcal
41 g
43 g
8 g
Vel bekomme!