Ytrefilet av svin med appelsinmarinert rødkål, ovnsbakt søtpotet og baconstekt rosenkål

Ytrefilet av svin med appelsinmarinert rødkål, ovnsbakt søtpotet og baconstekt rosenkål

Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider- eller hvitvinseddik
  • honning
  • olje
  • pepper
  • salt
Søtpotet
1 stk
Rødkål
1 stk
Appelsin
1 stk
Rosenkål
1 pakke
Baconterninger
50 g
Grønt eple
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Lett crème fraîche
1/3 pakke
(Melk, Laktose)
Ytrefilet av svin i skiver
300 g
Olje
Honning
1 ss
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha kanelstang i kjelen med rødkålen for ekstra god smak!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt rødkålen i tynne strimler. Finriv skallet (kun det oransje) fra appelsinen på et rivjern. Finhakk eplet.
Skrell og kutt søtpotetene i skiver. Fordel søtpotetskivene utover et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetstkivene i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er møre.
Varm opp en stor kjele med litt olje til middels varme. Stek rødkålen i 4-5 minutter, og tilsett skallet og saften fra appelsinen, 1 ss honning og ca. 1 dl vann. La det hele småkoke på lav varme, under lokk, i 20-25 minutter, eller til rødkålen er mør.
Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i ca. 1 minutt på hver side. Skru ned temperaturen til middels høy varme, og stek kjøttet i ca. 1 minutt på hver side. Ha litt smør i pannen, og bruk en spiseskje til å øse det smeltede smøret over kjøttet mens det steker. La kjøttet hvile i ca. 2 minutter før servering
Kutt rosenkålene i to. Varm stekepannen opp igjen til middels høy varme, og stek rosenkålen og baconet, til baconet er gyllent. Vend inn créme fraîchen, og spe på med litt vann. Gi blandingen et raskt oppkok.
Vend eplet inn i rødkålen, og smak til med 1 spiseskje eplecider-/hvitvinseddik og litt salt.
524 kcal Protein: 50 g. Karbohydrater: 34 g. Fett: 18 g.
Vel bekomme!