Indisk korma med lammekjøttdeig og ris, servert med papadams og raita
3.82 (82)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Mandler·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Basmatiris
135 g
Gul paprika
½ stk
Gul løk
1 stk
Lammekjøttdeig
300 g
Kormapaste
1 glass
Kokosmelk
1 stor boks
Papadams
1 pakke
Raita
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1292 kcal
- Fett:
- 70 g
- Karbohydrater:
- 117 g
- Protein:
- 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan lage sausen uten å blande den med kjøttdeigen, og servere kjøttdeigen og kormasausen hver for seg.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll og kutt paprikaen i terninger. Skrell og finhakk løken.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen, og stek den videre i 2–3 minutter, eller til den er gjennomstekt. Tilsett paprikaen, løken og kormapasten, og stek videre i omtrent 2 minutter. Rør kokosmelken inn med kormakjøttet. La kormasausen småkoke i 5–8 minutter. Smak til med salt og pepper.
Tilbered papadamsene som anvist på pakken.
Server raitaen til retten.
Vel bekomme!