Indisk korma med lammekjøttdeig og ris, servert med papadams og raita

Indisk korma med lammekjøttdeig og ris, servert med papadams og raita

3.82 (82)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Mandler
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Basmatiris
135 g
Gul paprika
½ stk
Gul løk
1 stk
Lammekjøttdeig
300 g
Kormapaste
1 glass
(Sennep, Mandler)
Kokosmelk
1 stor boks
Papadams
1 pakke
Raita
1 pakke
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1292 kcal
Fett:
70 g
Karbohydrater:
117 g
Protein:
50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan lage sausen uten å blande den med kjøttdeigen, og servere kjøttdeigen og kormasausen hver for seg.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll og kutt paprikaen i terninger. Skrell og finhakk løken.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen, og stek den videre i 2–3 minutter, eller til den er gjennomstekt. Tilsett paprikaen, løken og kormapasten, og stek videre i omtrent 2 minutter. Rør kokosmelken inn med kormakjøttet. La kormasausen småkoke i 5–8 minutter. Smak til med salt og pepper.
Tilbered papadamsene som anvist på pakken.
Server raitaen til retten.
Vel bekomme!