Quesadillas med kylling og mozzarella servert med frisk salat
Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- salt
Gul løk
1 stk
Kyllinglårfilet
600 g
Tomatpuré
2 ss
Maiskorn
1 pakke
Three spice
½ pakke
Hvetetortillaer
12 stk
Revet mozzarella
100 g
Hjertesalat
1 stk
Rød paprika
1 stk
Gult eple
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 937 kcal
- Fett:
- 32 g
- Karbohydrater:
- 109 g
- Protein:
- 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tacokrydderet er litt sterkt, så smak til kyllingblandingen med både tacokrydder og salt!
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Les gjennom oppskriften før du starter, og planlegg hvordan du vil gå frem. Finn frem alle ingrediensene og kjøkkenredskapene du trenger, så går matlagingen raskere.
Skrell og finhakk løken. Hell vannet av maisen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 1 minutt. Ha i løken, og stek videre i omtrent 2 minutter. Tilsett 2 ss tomatpuré og maiskornene, og smak til med tacokrydderet og litt salt. Bland alt godt sammen og stek det hele videre i 1 minutt. Tilsett litt vann hvis det blir for tørt.
Dekk et stekebrett med bakepapir. Fordel halvparten av tortillaene utover stekebrettet. Bruk to stekebrett hvis det blir for trangt med bare ett. Fordel kyllingblandingen på hver tortilla, og topp med mozzarellaen. Legg resten av tortillaene oppå mozzarellaen, og stek quesadillaene i ovnen i omtrent 6 minutter.
Kutt enden av hjertesalaten. Skyll salatbladene i kaldt vann og kutt dem i grove biter. Kutt paprikaen og eplet i terninger. Ha grønnsakene i en serveringsskål, og bland inn litt olivenolje.
Vel bekomme!