Lahmacun - Tyrkisk surdeigspizza med krydret svinedeig, rømme, persille og tomat

Lahmacun - Tyrkisk surdeigspizza med krydret svinedeig, rømme, persille og tomat

4.12 (145)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
Salsicciadeig
350 g
Tomat
1 stk
Bladpersille
½ bunt
Sjalottløk
1 stk
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Tyrkisk krydder
1 pakke
Pizzabunn
2 stk
(Hvete, Laktose)
Pizzasaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1157 kcal
Fett:
48 g
Karbohydrater:
119 g
Protein:
62 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne litt revet ost over pizzaene hvis du ønsker det, men på tyrkisk pizza brukes det vanligvis ikke ost.

Varm opp stekeovnen til 250 grader varmluft. Bruk gjerne en pizzastein hvis du har, eller sett et stekebrett nederst i ovnen.  
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek svinedeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Hakk opp deigen med en stekespade. 
 Skyll tomaten og persillen. Tørk persillen. Kutt tomaten i terninger. Skrell løken, og kutt den i skiver. Ha rømmen i en skål, og pisk inn det tyrkiske krydderet. 
 Smør pizzasausen utover pizzabunnene, og legg den krydrede svinedeigen over. Legg små klatter av den krydrede rømmen over kjøttdeigen, og dryss over tomatterningene og løken. Stek bunnene på pizzastenen, eller på stekebrettet i ovnen, i omtrent 10 minutter, til pizzabunnene er gylne og sprø.
Grovriv persillen over pizzaene før servering. 
Vel bekomme!