Laks med ovnsbakte cherrytomater, erter, pasta og gressløksaus
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
Laksefilet
600 g
Hvetemel
2 ss
Cherrytomater
1 pakke
Smør
Giglipasta
400 g
Erter
1 pakke
Salt
Pepper
Olje
Lettmelk
4 dl
Gressløk
0.5 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt smør i pannen med fisken, og bruk en spiseskje til å øse det smeltede smøret over fisken mens den steker. Dette gir en ekstra god smak!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt 1 pk cherrytomater i to, og ha tomatene i en ildfast form. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek tomatene i ovnen i 15-20 minutter.
Smelt 2 ss smør i en kjele. Rør inn 2 ss hvetemel, og spe på med 4 dl lettmelk, litt og litt, mens du rører. Kok opp under omrøring, og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke på lav varme frem til resten av retten er ferdig. Finhakk 1/2 pk gressløk, og vend gressløken inn i sausen rett før servering.
Tilbered 1 pk giglipasta som anvist på pakken. Kok 1 pk erter sammen med pastaen de siste 2-3 minuttene av koketiden.
Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Stek ca 600 g laksefilet i 3-4 minutter på hver side, eller til fisken er gjennomstekt. Krydre fisken med salt og pepper.
Vel bekomme!