Helstekt indrefilet av svin med fløtepoteter og blandet salat med sennepsvinaigrette
4.29 (104)
Under 30 min
7 Ingredienser
En lettvint middagsrett med et snev av hverdagsluksus, med våre gode fløtepoteter og ferdigkrydrede indrefilet av svin fra Prima Jæren.
En lettvint middagsrett med et snev av hverdagsluksus, med våre gode fløtepoteter og ferdigkrydrede indrefilet av svin fra Prima Jæren.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Fløtepoteter
400 g
Marinert indrefilet av svin
300 g
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
1 stk
Tomat
1 stk
Snackoliven
1 pakke
Sennepsvinaigrette
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 607 kcal
- Fett:
- 36 g
- Karbohydrater:
- 32 g
- Protein:
- 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kjøttet kan stekes i skiver hvis du ønsker mer stekesmak. Server sjyen fra stekepannen og stekebrettet som saus.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Ha fløtepotetene i en ildfast form. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til fløtepotetene er gjennomvarme.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet raskt på alle sider, til det har en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet over i en ildfast form. Stek kjøttet i ovnen sammen med potetene de siste omtrent 15 minuttene av potetenes steketid. Sett inn et steketermometer i kjøttet hvis du har det. Kjøttet skal ha en temperatur på 68 grader. La kjøttet hvile i 2–3 minutter før du skjærer det i 4 skiver.
Skyll salaten i kaldt vann, og riv den i mindre biter oppi en serveringsskål. Skrell og kutt ønsket mengde av rødløken i tynne ringer. Kutt tomaten i mindre biter, og olivenene i to. Ha løken, tomaten og olivenene oppi skålen sammen med salaten, og vend inn sennepsvinaigretten og litt salt og pepper.
Vel bekomme!