Marinert laks med ingefær og sesamfrø, syrlig mangosalat og økologisk bulgur 

Marinert laks med ingefær og sesamfrø, syrlig mangosalat og økologisk bulgur 

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete

Basisvarer:
  • Akasiehonning
  • olivenolje
  • salt
  • soyasaus
  • vann
Sitron
1/2 stk
Mango
1 stk
Tomat
1 stk
Hvitløk
1 fedd
Ingefær
1/2 ss
Laksefilet
300 g
Bulgur
125 g
(Hvete)
Sesamfrø
1 pakke
Agurk
1 stk
Soyasaus
2 ss
Olivenolje
1 ss
Akasiehonning
1 ss
Vann
2,5 dl
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Når fisken er ferdig kan du bruke væsken i bunnen av den ildfaste formen som saus!

Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell og riv ingefæren på et rivjern, til du har ca. 1/2 ss revet ingefær. Skrell og press hvitløksfeddet. Bland ingefæren og hvitløken i en skål sammen med sesamfrøene, 1 ss olivenolje, 1 ss akasiehonning og 2 ss soyasaus.
Skjær fisken i porsjonsstykker, og legg fiskestykkene i en ildfast form. Hell over marinaden, og stek fisken i ovnen i ca. 10 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Kok opp 2,5 dl vann med 1 ss olivenolje og litt salt. Tilsett bulguren når vannet koker, og rør godt. Skru ned til middels varme, og la bulguren koke i ca. 11 minutter, eller til den er myk, men med litt tyggemotstand. Rør om jevnlig.
Skrell mangoen, og fjern stenen. Kutt mangoen, tomaten og agurken i terninger. Finriv skallet fra den halve sitronen (kun det gule) på et rivjern. Bland alt sammen i en serveringsskål, og smak til med saften fra sitronen.
Næringsinnhold er oppgitt etter ca. 4 toppede spiseskjeer ferdigkokt bulgur per porsjon (ca 40 gram tørrvekt).
665 kcal
38 g
50 g
30 g
Vel bekomme!