Krydderstekt lyrfilet med tomatvinaigrette og kremet potetsalat med stangselleri og eple
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sennep
- smør
Poteter
1000 g
Lettrømme
250 g
Majones
2 pakke
Stangselleri
½ pakke
Grønt eple
1 stk
Vårløk
½ pakke
Sennep
1 ss
Tomater
3 stk
Vårløk
½ pakke
Olivenolje
½ dl
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Lyrfilet
1000 g
Kryddermiks med sennep og dill
2 pakke
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 399 kcal
- Fett:
- 15 g
- Karbohydrater:
- 34 g
- Protein:
- 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til potetsalaten med litt hakkede sylteagurker og laken de ligger i. Dette gir en fin friskhet til potetsalaten.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell av vannet og skyll potetene i kaldt vann.
Kutt stangsellerien og eplet i små terninger. Skyll all vårløken og kutt den i tynne skiver. Del de ferdigkokte potetene i fire. Bland sammen lettrømmen, majonesen og 1 ss sennep i en salatbolle. Smak dressingen til med salt og pepper. Vend inn stangsellerien, eplet, potetene og halvparten av vårløken.
Kutt tomatene i små terninger. Bland sammen tomatene, resten av vårløken, ½ dl olivenolje og 2 ss eddik. Smak til med salt og pepper.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med kryddermiksen, salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett 2 ss smør mot slutten av steketiden.
Vel bekomme!