Krydderstekt lyrfilet med tomatvinaigrette og kremet potetsalat med stangselleri og eple

Krydderstekt lyrfilet med tomatvinaigrette og kremet potetsalat med stangselleri og eple

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sennep
  • smør
Poteter
1000 g
Lettrømme
250 g
(Melk, Laktose)
Majones
2 pakke
(Egg, Sennep)
Stangselleri
½ pakke
(Selleri)
Grønt eple
1 stk
Vårløk
½ pakke
Sennep
1 ss
Tomater
3 stk
Vårløk
½ pakke
Olivenolje
½ dl
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Lyrfilet
1000 g
(Fisk)
Kryddermiks med sennep og dill
2 pakke
(Sennep)
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
399 kcal
Fett:
15 g
Karbohydrater:
34 g
Protein:
32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til potetsalaten med litt hakkede sylteagurker og laken de ligger i. Dette gir en fin friskhet til potetsalaten.

Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell av vannet og skyll potetene i kaldt vann. 
 Kutt stangsellerien og eplet i små terninger. Skyll all vårløken og kutt den i tynne skiver. Del de ferdigkokte potetene i fire. Bland sammen lettrømmen, majonesen og 1 ss sennep i en salatbolle. Smak dressingen til med salt og pepper. Vend inn stangsellerien, eplet, potetene og halvparten av vårløken. 
 Kutt tomatene i små terninger. Bland sammen tomatene, resten av vårløken, ½ dl olivenolje og 2 ss eddik. Smak til med salt og pepper. 
 Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med kryddermiksen, salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett 2 ss smør mot slutten av steketiden. 
Vel bekomme!