Lammegryte med middelhavskrydder og sellerirot, marinert rødløk og urtecouscous

Lammegryte med middelhavskrydder og sellerirot, marinert rødløk og urtecouscous

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Rødløk
½ stk
Hvitvinseddik
¼ dl
Sukker
½ dl
Vann
½ dl
Okse- og lammekjøttdeig
300 g
Rødløk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Middelhavskrydder
½–1 pakke
(Sennep)
Hakkede tomater
1 boks
Oksebuljong
1 pakke
Couscous med urter
125 g
(Hvete)
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
616 kcal
Fett:
17 g
Karbohydrater:
73 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du har tid, kan du lage en fløyelsmyk sellerirotpuré, og smake den til med revet parmesan.

 Skrell hele rødløken, og kutt halvparten i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin hvis du har. Visp sammen ¼ dl eddik, ½ dl sukker og ½ dl vann i en skål, og vend inn løken. La løken marinere frem til servering. 
 Skrell hvitløken, og finhakk den og resten av rødløken. Kutt skallet av selleriroten, og kutt den i 2 cm store terninger. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i 2–3 minutter, og tilsett løken, hvitløken og sellerirotterningene. Stek alt videre i 2–3 minutter, eller til løken er blank. Tilsett middelhavskrydderet, de hakkede tomatene og oksebuljongen, og la det hele småkoke til couscousen i neste punkt er ferdig. Smak til med salt og pepper før servering.  
Tilbered couscousen som anvist på pakken.
Skyll ruccolaen i kaldt vann. Server lammegryten med urtecouscousen og den marinerte rødløken, og topp retten med ruccolaen. 
Vel bekomme!