Barbecueglasert svinenakke med ananassalsa, krydderbakte potetbåter, grønnsaker og urtedressing

Barbecueglasert svinenakke med ananassalsa, krydderbakte potetbåter, grønnsaker og urtedressing

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Lett urtedressing
75 g
(Melk, Laktose)
Mørkokt svinenakke
350 g
Barbecuesaus
1 pakke
Ananas
1 stk
Vårløk
½ pakke
Rød chili
½ stk
Sitron
½ stk
Squash
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
772 kcal
Fett:
35 g
Karbohydrater:
74 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis været tillater det, kan du tilberede grønnsakene og kjøttet på grillen. Du kan også kutte ananasen i skiver, og steke, grille eller servere dem som de er ved siden av retten.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, kryddermiksen, salt og pepper. Stek potetbåtene øverst i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Snu dem et par ganger under stekingen.  
 Ha kjøttet i en ildfast form, og ha over barbecuesausen. Varm kjøttet under potetene i ovnen i omtrent 20 minutter, til det er gjennomvarmt.
 Kutt toppen og bunnen av ananasen. Sett ananasen på høykant, og kutt bort skallet. Del ananasen i fire båter, og kutt bort den innerste harde kjernen. Kutt halvparten av ananasen i små terninger, og resten i skiver. Skyll vårløken og chilien. Kutt vårløken i ringer. Finhakk chilien. Bland ananasterningene, vårløken og chilien i en bolle, og smak til med salt og saft fra sitronen. Du kan også kutte ananasen i skiver, og steke, grille eller servere dem som de er ved siden av retten. 
 Skyll squashen, og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek squashskivene i 2–3 minutter, og krydre med salt og pepper.   
Server urtedressingen til retten.
Vel bekomme!