Koljekaker med ovnsbakte poteter og grønnsaker og rømmedressing med gressløk
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Koljekaker
2 pakke
Sitron
3/4 stk
Delikatessepoteter
700 g
Blomkålbuketter
400 g
Gressløk
1/2 pakke
Rømmekolle
1 pakke
Salt
Pepper
Olje
Bakepapir (kan sløyfes)
Rød paprika
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha et presset hvitløksfedd og litt olivenolje i rømmedressingen for ekstra god smak!
Sett stekeovnen på 230 grader.
Fordel potetene utover et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 18-20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Kutt paprikaen i grove biter. Stek paprikaen og blomkålbukettene i ovnen sammen med potetene de siste ca. 10 minuttene av steketiden.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek koljekakene i ca 4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
Ha rømmekollen i en skål. Finhakk gressløken, og vend halvparten av den inn i rømmekollen. Kutt sitronen i båter, og smak til rømmedressingen med saften fra noen av båtene. Server resten av sitronbåtene ved siden av retten.
Vend resten av gressløken inn med de ferdigstekte potetene og grønnsakene.
Vel bekomme!