Shepherd's pai med grønne linser, søtpotetlokk og frisk salat
Ny oppskrift
Under 45 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter·
- Selleri
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- rødvinseddik
- salt
- vann
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sellerirot
300 g
Gulrøtter
2 stk
Timian
½ bunt
Grønne linser
1 pakke
Salsicciakrydder
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Honning
1 pakke
Rødvinseddik
1 ss
Vann
3 dl
Søtpotetpuré
200 g
Revet mozzarella
100 g
Tobladssalat
50 g
Valnøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 626 kcal
- Fett:
- 29 g
- Karbohydrater:
- 63 g
- Protein:
- 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du grønnsaker til overs? Lag din egen vri på salaten og tilsett flere grønnsaker!
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skrell løken og hvitløken. Finhakk hvitløken og kutt løken i to, og deretter i skiver. Skrell selleriroten og gulrøttene. Kutt gulrøttene og selleriroten i små terninger. Dra bladene av 1–2 stilker av timianen. Sil laken av linsene.
Varm opp en tykkbunnet kjele eller stekepanne med høye kanter til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og løken og i et par minutter, til løken er blank. Ha i gulrøttene, selleriroten, salsicciakrydderet og timianen, og stek i omtrent 2 minutter til. Ha så i 1 ss rødvinseddik, grønnsaksbuljongen, tomatpuréen og 3 dl vann og la det hele koke i omtrent 10 minutter. Smak til med honningen, salt og pepper. Bland inn linsene og la fyllet koke videre i 5–10 minutter, til grønnsakene er blitt myke, men fortsatt har litt tyggemotstand
Ha fyllet over i en ildfast form og fordel søtpotetpuréen på toppen. Bruk en gaffel til å stikke små hull i søtpotetlokket. Strø mozzarellaen over paien og stek den i ovnen i 15–20 minutter, eller til osten er gyllen.
Skyll og tørk tobladssalaten. Grovhakk valnøttene og bland dem sammen med salaten i en serveringsskål. Topp salaten med litt olivenolje.
Strø gjerne litt mer av timianen over paien ved servering.
Vel bekomme!