Potetmos med stekte svinestrimler, bacon, erter og aromasopp
Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Mandelpoteter
350 g
Baconterninger
100 g
Grønne erter
125 g
Aromasopp
100 g
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Svinestrimler
250 g
Melk
1 dl
Smør
1 ss
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt sitronsaft i baconblandingen rett før servering!
Skrell mandelpotetene, og legg dem i en kjele. Dekk til potetene med vann, og kok opp. Skru ned til middels lav varme, og la potetene trekke under lokk i 20-25 minutter, eller til de er møre.
Finhakk løken, og skrell og finhakk hvitløken. Kutt aromasoppen i skiver.
Varm opp en stor stekepanne med litt olje til full varme. Stek svinestrimlene og baconterningene i 2-3 minutter. Ha i løken, hvitløken og soppen, og stek videre i 3-4 minutter. Krydre med salt og pepper. Tilsett ertene, og stek videre i 2-3 minutter.
Sil vannet av potetene, og ha dem tilbake i kjelen. Mos potetene sammen med 1 ss smør, og spe på med melken, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt rett før servering.
Vel bekomme!