Potetmos med stekte svinestrimler, bacon, erter og aromasopp

Potetmos med stekte svinestrimler, bacon, erter og aromasopp

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Melk
    • olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    Mandelpoteter
    350 g
    Baconterninger
    100 g
    Grønne erter
    125 g
    Aromasopp
    100 g
    Gul løk
    1 stk
    Kinesisk hvitløk
    1 stk
    Svinestrimler
    250 g
    Melk
    1 dl
    Smør
    1 ss
    Olje
    Salt
    Pepper
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt sitronsaft i baconblandingen rett før servering!

    Skrell mandelpotetene, og legg dem i en kjele. Dekk til potetene med vann, og kok opp. Skru ned til middels lav varme, og la potetene trekke under lokk i 20-25 minutter, eller til de er møre.
    Finhakk løken, og skrell og finhakk hvitløken. Kutt aromasoppen i skiver.
    Varm opp en stor stekepanne med litt olje til full varme. Stek svinestrimlene og baconterningene i 2-3 minutter. Ha i løken, hvitløken og soppen, og stek videre i 3-4 minutter. Krydre med salt og pepper. Tilsett ertene, og stek videre i 2-3 minutter.
    Sil vannet av potetene, og ha dem tilbake i kjelen. Mos potetene sammen med 1 ss smør, og spe på med melken, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt rett før servering.
    Vel bekomme!